Diensten

Wij regelen de treinreis naar Italië helemaal naar wens, via de beste, snelste, mooiste, goedkoopste en/of meest aantrekkelijke route.

Daarnaast organiseren we complete Romereizen voor middelbare scholen.

Waarom boeken bij ons?

Goedkoper

Vanwege onze kleinschalige aanpak en ons uitstekende netwerk is reizen via de Italië Centrale niet alleen makkelijker, maar vaak zelfs goedkoper dan bij een conventionele reisorganisatie. We denken met u mee en luisteren goed naar uw wensen. Voor de Romereis geldt: het belang van docenten en leerlingen staat altijd voorop.

Duurzaam

Boeken bij de Italië Centrale garandeert een echte bijdrage aan verduurzaming: een treinreis naar Rome stoot gemiddeld 3,5 keer minder CO2 uit dan een vliegreis (74,4 i.p.v. 265,2 kg. p.p. volgens Ecopassenger) en is over de gehele linie duurzamer (uitstoot van fijnstof en stikstof). Met een groep van honderd leerlingen plus docenten bespaart een treinreis dus al gauw meer dan 20 ton CO2, en houd je bovendien een gemiddeld bezet lijnvliegtuig uit de lucht. Als school geldt al snel dat duurzame keuzes echt een concreet verschil maken!

Deskundig

Boeken bij de Italië Centrale betekent boeken bij een enthousiaste en deskundige organisatie, die zelf ruime ervaring heeft met zowel treinreizen naar Italië als de complexe organisatie van de Romereis.

Rome

Op gymnasia in heel Nederland is de Romereis een vast onderdeel van het curriculum. En niet zo maar een onderdeel: het is een reis waar leerlingen vaak al jarenlang reikhalzend naar uitzien. Voor velen van hen is de kennismaking met de cultuurschatten van de “Eeuwige Stad” zelfs een vormende ervaring. Dat gold in ieder geval voor ons, begin jaren ‘2000, en blijft hopelijk ook zo, nu buitenlandse reizen eindelijk weer op gang komen. Maar zoals een Italiaanse schrijver ooit zei: “als we alles willen houden zoals het is, dan moeten we alles veranderen”. (Se vogliamo che tutto rimanga come è, bisogna che tutto cambi). Nu is wat ons betreft het moment dat dit ook voor de Romereis geldt. Het is tijd voor verduurzaming van de prachtige traditie die ook ons veel heeft geschonken. Zo’n verandering is echter niet vanzelfsprekend, zeker niet voor een school. De organisatie van een Romereis is op zichzelf – nog los van het vervoermiddel – al complex en uitdagend genoeg. Daarom helpen we graag een handje.

Wat bieden we?

We bieden drie pakketten aan:

Het senatorenpakket

Wij organiseren de meest comfortabele reis per dag- of nachttrein vanaf het voor jullie dichtstbijzijnde treinstation in Nederland naar Rome en terug. Uitstappen in Florence of doorreizen naar Napels en omgeving is vaak zonder extra kosten mogelijk. Treinkaarten worden door ons geboekt op basis van de meest gunstige tarieven, afgaand op jullie specifieke wensen.

Het imperatorpakket

Wij organiseren niet alleen de treinreis, maar ontzorgen ook het hele traject daaromheen. We geven op school vooraf uitgebreide toelichting, zowel voor leerlingen en ouders, tijdens een voorlichtingsbijeenkomst, als voor begeleiders, in aanloop naar het vertrek. We leveren een uitgebreid reisplan aan, zodat niemand onderweg voor verrassingen komt te staan. Daarnaast bieden we deskundige ondersteuning bij onverhoopte vertraging of complicaties tijdens de heen- of terugreis.

Het pontifexpakket

Wij ontzorgen niet alleen de treinreis en het hele traject daaromheen, maar denken ook inhoudelijk mee over het reisprogramma in Rome en omgeving, en op de route. Desgewenst bieden we vooraf scholing over nieuwe programmaonderdelen of staat één van ons ter plaatse standby (een begeleider wordt ziek, er zijn onverhoopt problemen met leerlingen, er is een alternatief programmaonderdeel nodig, etc.).

Dus met de trein naar Rome?

Ja, met de trein! Een treinreis naar Rome is goedkoper, leuker en makkelijker dan veel mensen denken. Je bent in absolute zin weliswaar langer onderweg dan met het vliegtuig, maar relatief gezien win je juist ook veel tijd:

  • Je vertrekt direct vanaf je lokale treinstation in Nederland of België, en hoeft geen twee uur van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven.
  • Geen verborgen kosten aan het begin van de reis of aankomst: je komt aan in hartje centrum, zonder omslachtige en tijdrovende busritten van en naar het vliegveld.
  • Vanaf het moment dat je zonder gedoe in de trein stapt begint de reis en geniet je van het uitzicht of goed gezelschap om je heen. Leerlingen (en docenten) kunnen aan de slag met de voorbereiding.
  • Geen irritante bagagebeperkingen! Om over de beenruimte en wifi nog maar niet te beginnen.

Maar, hoe dan?

Vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem kun je al met één of twee overstappen naar Rome reizen. Je vertrekt bijvoorbeeld aan het eind van de ochtend uit Nederland met de comfortabele hogesnelheidstrein naar Duitsland. Na één overstap kom je 's avonds in München aan, waar je op de directe nachttrein naar Rome stapt. Na een ontspannen nacht rijd je de volgende ochtend rond 9 uur de Eeuwige Stad binnen, dwars door de antieke Romeinse stadsmuren. Vanaf station Termini loop je met gemak naar je hotel en om 10 uur 's ochtends kan de Romereis beginnen. Afhankelijk van de precieze verbinding kun je voor rond de €220 per leerling al heen en weer naar Rome. Omdat we deze reis talloze keren gemaakt hebben, en de afgelopen jaren al vele klanten hebben geholpen met de Italië Centrale, weten we precies hoe we de prijs zo laag mogelijk moeten houden.

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden?

Graag komen we een keer langs om de opties en kosten nader toe te lichten!